Hyödyllisiä linkkejä sivun lopussa

1. Olen siirtynyt eläkkeelle. Mitä minun pitäisi tehdä jäsenyyteni suhteen?; Ota yhteyttä HYHYyn! Eläkkeelle siirryttyäsi sinun on mahdollista siirtyä eläkeläisjäseneksi. Eläkeläisen jäsenyyttä on alle 68-vuotiailla kahdenlaista: on 20 euroa/vuosi, mikä jäsenyys ei sisällä vakuutuksia ja 60 euroa/vuosi maksava vakuutuksellinen jäsenyys. Kun täytät 68 vuotta, ei liittovakuutusia enää voi pitää osaltasi voimassa, vaan siirryt automaattisesti sen vuoden lopussa yli 68-vuotiaiden 20 euron jäsenmaksun piiriin. Eläkeläisjäsenenä säilytät oikeuden kaikkiin muihin etuihin paitsi tietenkin niihin, jotka liittyvät palvelusuhteeseen (mm. luottamusmiespalvelu, työttömyysturva), ja vakuutuksiin, mikäli et niitä valitse. Vakuutusturva on voimassa 68-ikävuoteen asti, mikäli valitset sen jäsenyyden. Yhdistyksellä on vireää eläkeläisten omaa toimintaa. Lisätietoa eläkeläistoiminnasta saat piipahtamalla eläkeläisten tapaamisissa, joita järjestetään jokaisen kuukauden toisena tiistaina kello 11 alkaen HYHYn toimistolla osoitteessa Meritullinkatu 9 B 24. Päätös jäsenyydestä on sinun, mutta muista ilmoittaa päätöksestäsi HYHYn toimistoon. Myös eropäätöksesi on ilmoitettava välittömästi HYHYyn.

2. Mitä minun pitää tehdä, että jäsenyyteni HYHYssä säilyy äitiyslomani ajan? HY pidättää jäsenmaksusi tavalliseen tapaan niin kauan, kun saat äitiysloman ajalta palkkaa. Kun palkanmaksu päättyy, sinun pitää maksaa jäsenmaksu itse. Lähetä kirjallinen vapaamuotoinen hakemus HYHYn hallitukselle alennetun jäsenmaksun määrittämiseksi äitiysloman/vanhempainvapaan/hoitovapaan ajaksi. Hakemuksesta tulee käydä ilmi kuka olet ja kuinka kauan vanhempain-/hoitovapaasi kestää. Toimita hakemus HYHYn toimistoon osoitteella Meritullinkatu 9 B 24, 00170 Helsinki (tai yliopiston sisäposti PL 16) voit myös laittaa anomuksen sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

3. Olen HYHYn jäsen. Olen nyt kuitenkin puoli vuotta virkavapaalla yliopistosta ja työssä muualla. Tämän jälkeen palkanmaksuni siirtyy takaisin Yliopistolle. Onko minun mahdollista pysyä HYHYn jäsenenä tämän ajan? Sinun on mahdollista pysyä HYHYn jäsenenä. Ilmoita HYHYn toimistolle tai Pardiaan työsuhteesi muuttumisesta. Sinulle lähetetään Pardiasta viitteelliset jäsenmaksukuitit, joilla voit maksun hoitaa. Työvapautesi ajan joudut maksamaan ja laskemaan jäsenmaksusi itse.

4. Olen hävittänyt jäsenkorttini. Voinko saada uuden? Kyllä voit, ilmoita jäsenkorttisi katoamisesta HYHYn toimistoon. Uuden kortin saat noin neljän viikon kuluttua. Jos olet lähdössä matkalle etkä ehdi saada korttia, voit pyytää matkaa varten todistuksen vakuutuksesi voimassaolosta suoraan vakuutusyhtiö IFistä. Yhteys- ja lisätiedot löydät osoitteesta www.if.fi/pardia .

5. Missähän firmassa meillä on matkavakuutus? Hyhyläisten vakuutusturva hoidetaan vakuutusyhtiö Ifin kautta. Lisätietoa vakuutusturvasta löytyy Ifin sivuilta osoitteesta www.if.fi/pardia.

6. Olen opiskelemassa eli opintovapaalla enkä siis saa palkkaa yliopistolta. Kuinka hoidan Hyhyn jäsenmaksun? Lähetä kirjallinen vapaamuotoinen hakemus HYHYn hallitukselle alennetun jäsenmaksun määrittämiseksi opintovapaasi ajaksi. Hakemuksesta tulee käydä ilmi kuka olet ja kuinka kauan opintovapaasi kestää. Toimita hakemus HYHYn toimistoon osoitteella Meritullinkatu 9 B 24, 00170 Helsinki (tai yliopiston sisäposti PL 16) tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

7. Olen jäämässä vuorotteluvapaalle. Miten maksan HYHYn jäsenmaksun ja kuinka suuri se on? Jäsenmaksut päätetään vuosittain sääntömääräisessä syyskokouksessa. Viime vuosina alennettu jäsenmaksu on ollut 4€/kk vuorotteluvapaasi ajan. Lähetä kirjallinen vapaamuotoinen hakemus HYHYn hallitukselle jäsenmaksun määrittämiseksi vuorotteluvapaasi ajaksi. Hakemuksesta tulee käydä ilmi kuka olet ja mistä mihin vuorotteluvapaasi kestää. Toimita hakemus HYHYn toimistoon osoitteella Meritullinkatu 9 B 24, 00170 Helsinki (tai yliopiston sisäposti PL 16) tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

8. Miten liityn HYHYn jäseneksi? Jäseneksi liityt jättämällä liittymislomakkeen HYHYn toimistoon. Lisäohjeita valikon linkistä. Täytetty lomake toimitetaan osoitteelle HYHY r.y., Meritullinkatu 9 B 24, 00170 Helsinki (tai yliopiston sisäinen posti PL 16) tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..  

Mikä painaa mieltäsi, kysy meiltä!          | Paluu sivun alkuun

 

Linkkejä
- Katso myös HYHYn sopimusasiat -sivulta Muita työelämän hyödyllisiä vinkkejä ja linkkejä opiskeluun, eläkkeisiin, työelämään...

  • Työttömyyskassa Statia
  • Palkansaajajärjestö Pardia
  • Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL
  • Työttömuuskassojen yhteisjärjestö TYJ
  • TJS Opintokeskus
  • Kela