Makeaa mahan täydeltä
— HYHYn jäsenet olivat tutustumassa 16.12.2019 Fazerin Vierailukeskukseen
HYHYlaisiaFazerilassa 

Pääsimme vierailemaan jokaisen lempipaikkaan. Oppaamme Sanja kertoi tehtaan historiasta ja esitteli samalla makeisten raaka-aineita. Vitriineissä oli näytillä entisajan suklaarasioita, makeismuotteja ja tuote-esittelijöiden salkkuja.

Vitriinissa

Fazerin trooppinen puutarha oli hieno ja siellä oli paljon erilaisia kasveja. Puutarhan lämpötila on 25°C ja ilmankosteus 85%. Näyttelytilassa oli hieno puu, joka oli tehty 9330 tyhjästä mignon-munasta. Saimme myös tietää, että tehtaassa valmistetaan päivittäin 100 000 kiloa suklaata.

SuklaaPuu

Kierroksen lopuksi saimme syödä mahan täydeltä makeisia.

Tiesitkö, että Fazer Vaaralan alueelta löytyy vesitorni? Tuotteiden valmistuksessa käytettävä vesi tulee tästä vesitornista. Fazer Vaaralassa työskentelee noin 1600 työntekijää. Alueelta löytyy tehtaan lisäksi muun muassa päiväkoti, terveysasema, myymälä ja kuntosali.
 
Niina Vickholm